PUNQT Anbefaler - Høst dufter 2020

Høsten er her nå for fullt, og selv om det er mange dufter som finnes på PUNQT som passer til sesongen, har vårt panel valgt ut 3 maskuline, 3 feminine og 3 dufter som vi føler er svært nøytrale som verken er maskuline eller feminine (Unisex). Det blir feil å kategorisere dufter bare i forhold til kjønn, siden duft i utgangspunktet ikke er kjønnsbestemt. Derfor velger vi ikke å si, "dufter for menn" eller "dufter for kvinner", selv om vi noen ganger gjør det for enkelhetens skyld, men heller dufter som er maskuline eller feminine. Det er mange kvinner som foretrekker maskuline dufter og mange menn som foretrekker feminine dufter, derfor blir det enklere for folk flest å velge det som passer best for dem. Så med det sagt, la oss se nærmere på de 9 duftene som er valgt ut. 

MASKULINE DUFTER:

Roja Parfums - Danger Pour Homme Parfum Cologne 

Dette er en klassisk maskulin duft fra det høyt prestisjefulle dufthuset Roja Parfums. Denne duften er karakterisert som en Orientalsk duft, og hører til Parfum Cologne kolleksjonen. Denne duften, som alle Roja Parfums dufter, er godt balansert og bærer veldig høy kvalitet. Det var en veldig tøff avgjørelse mellom Danger Pour Homme Parfum Cologne og Enigma Pour Homme Parfum Cologne, men vi gikk tilslutt for Danger Pour Homme Parfum Cologne. 

I åpningen vil du oppleve en frisk sitron note og ikke lenge etter kommer lavendel sammen med tarragon (urte) frem. Dette gir duften et friskt preg og setter tonen for duften. Det er også noen blomster noter i denne duften, men dette er ikke en blomster duft, så de notene brukes i bakgrunnen for å støtte de andre sentrale notene i duften. Basen er en samling av mange forskjellige noter, men de viktigste og de som kommer sterkest frem er, Patchouli, Sedertre og et snev av vanilje som runder av duften. Alt i alt vil jeg si at dette er en klassisk og svært sofistikert Patchouli duft.      

Om du ønsker å ha denne duften i en mer konsentrert utgave, er den tilgjengelig også i Parfum konsentrasjon - mye rikere, dypere og varer lenger.   

Nishane - Karagoz

Nishane har iløpet av få år blitt veldig populær blant nisjeduft elskere. Duften som satte Nishane på kartet, Hacivat, har vi ikke valgt bevisst til høst listen, siden den passer bedre i andre lister som vi kommer til å skrive om i tiden fremover.

 

Karagoz er på mange måter en eldre bror til Hacivat, den er ikke like dominat på de frukt notene som du finner i Hacivat, men derimot er litt friskere, med preg av urter. en litt undervurdert duft sammenliknet med Hacivat, men en mye mer passende for høst sesongen. Om du er ute etter en duft som komplementerer den friske kalde luften som høsten tar med seg, så er Karagoz fra Nishane et godt valg.   

Rosendo Mateu - Incense Wood

For en herlig røykelse duft fra Rosendo Mateu, I motsetning til "First" kolleksjon, finner du litt mer dypere og rikere dufter i "Black" kolleksjonen. Duften vi har valgt ut for høsten er Incense Wood.

Er du glad i røykelse, kardemomme, tre-noter og vanilje, så er dette en perfekt duft. Passer godt til de litt kaldere og mørkere dagene høsten har å by på. Kort oppsummert kan denne beskrives med 3 ord; sofistikert, elegant og luksuriøs.    

FEMININE DUFTER:  

Roja Parfums - 51 Pour Femme Eau de Parfum 

En fyldig rik orientalsk feminin duft fra det prestisjefulle dufthuset Roja Parfums. Blant toppselgere sammen med andre dufter som Enigma - Pour Femme Eau de Parfum. Men vi har valgt denne på grunn av duften passer bedre til kaldere høst dager. 51 er dedikert til Roja Parfums flaggskipbutikk på 51 Burlington Arcade i London, hvor av navnet 51. En rik og sensuell bukett av forskjellige blomster, med en uvanlig vri av bringebær, som ligger på en varm og myk base. Helt nydelig på alle måter. 

 

Her får du en fantastisk blanding med blomster og en unik bringebær note. Sammensetningen av notene i basen gjør 51 til en orientalsk duft. Vaniljen i basen bidrar til at duften blir søt og binder alt veldig elegant sammen.

Fragrance du Bois - Oud Orange Intense

Fragrance du Bois er et dufthus som er synonymt med luksus og kvalitet. Det er mange populære dufter fra dette dufthuset, som Oud Rose IntenseOud Jaune Intense og lista er lang, men for høsten har vi valgt Oud Orange Intense. En fyldig kremet duft som gir deg en fruktcocktail, med sødme fra kokos og vanilje. En duft du fort blir avhengig av.

 

Det benyttes 100% organisk oud i alle oud duftene fra Fragrance du Bois. Oud i denne duften er ikke merkbar, men er der for å skape dybde og gjør duften langvarig. Kvaliteten merkes som på alle andre dufter fra Fragrance du Bois. En god kremet duft som passer for høsten, relativ nøytral, som lener seg noe mer mot den feminine siden på aksen.

Bois 1920 - Notturno Fiorentino

Bois 1920, er et italiensk artisan dufthus, som er svært kjent for sine dufter som har den italienske stilen på sine dufter. Notturno Fiorentino er en herlig orientalsk/floral duft.

I åpningen får du en friskhet av bergamot og svart pepper vekker sansene for å gi hjertenotene den oppmerksomheten de fortjener. Her møter jasmin og Tyrkisk rose sammen til en magisk blanding, mens i basen skaper vaniljen og musk både sødme og dybde. En rose duft som har fyldighet og sødme som gjør at denne passer godt til høst sesongen.  

NØYTRALE DUFTER:  

Nishane - Fan Your Flames 

Nok en gang en duft fra Nishane, det er kanskje ikke så rart, siden duft porteføljen er så bred og stor, men mest av alt er duftene fra Nishane langvarige som vi ofte ser etter i kaldere dager.  

Dette er en halvveis gourmand duft, som både har sødme fra kokos, og "boozy" akkord som kommer fra rom, tobakk og tonka bean (vanilje aktig note). Dette er en balansert duft uten at den blir for søt, eller for mørk. Derfor har vi valgt den for denne kategorien, slik at både menn og damer kan utforske denne duften, eller om du er på utkikk etter en duft som kan deles med din partner, er dette en fin start.     

Memoize London - Luxuria

Dufthuset Memoize fra London har ikke hatt mange år i nisje bransjen, men har levert så langt veldig konsistent når det kommer til kvalitet og bra varighet på dufter. Det er i alt 2 kolleksjoner ("Dark Range" og "Light Range") så langt. Vi har valgt ut den mest populære duften fra "Dark Range", Luxuria.

 

Dette er en duft de fleste forelsker seg ved første spray. Her får du saftig bringebær note sammen med ylang - ylang og tuberose som skaper en sensualitet i duften. I basen runder duften seg opp med vanilje, amber, musk og en lett akkord av semsket skinn.

Stephane Humbert Lucas - Panteha Iris 

Stephane Humbert Lucas, som er kjent for sine dype, mørke og moderne orientalske dufter, har vi valgt en duft som står delvis i kontrast av det dufthuset er kjent for, men bare delvis.

Panteha Iris, er for deg om du er glad i noten Iris, fordi her for du både "Iris Absolute" som hjertenote samt "Iris butter" i basen. Det gjør at duften både er pudrett samtidig saftig og dyp. Dette er en duft som passer like godt på dagen som på kvelden. Grunnen til at vi har valgt denne for høsten er på grunn av dybden denne duften har å by på. Panteha som er originalen er veldig like Panteha Iris, bortsett fra at den ikke har "Iris butter" i basen, noe som gjør at Panteha er mer lysere i sin komposisjon derav mer passende for vår/sommer sesongen.

Det var en lang liste, håper dere har funnet noe dere liker. Gjerne skriv deres tilbakemeldinger i kommentar feltet, og om hvilke andre slike lister dere kunne tenke dere at vi lager i fremtiden.         

Mvh

PUNQT 

 

 

 

 

 


Skriv kommentar

Legg merke til at kommentarer må bli godkjent før de blir publisert

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.