Trenger jeg sommerduft? DEL1

Sommeren er her, og selv om mange har tenkt til å være enten hjemme, dra på Norgesferie eller reise til utlandet, er en ting sikkert at vi alle har behov for sommerdufter. Men hvorfor egentlig det ?

Uavhengig av ferieplaner kan en sommerduft bidra til å forsterke opplevelsen av sommeren eller til og med transportere deg til en tidligere ferie du har hatt eller en god sommerminne.

Vi skal se nærmere på ulike type sommerdufter, som kan komplementere spesielle omgivelser, aktiviteter, steder eller rett og slett bare løfte opp humøret.

I denne første delen konsentrerer vi oss for FRISKE DUFTER og MARINE DUFTER.

FRISKE DUFTER

Friske dufter gir en følelse av nedkjøling og renhet som kan være på plass i varme sommerdager. Det er ofte en god del sitrus elementer i disse duftene (vi har en egen seksjon som tar for seg sitrus dufter, som kommer senere), men for duftene i denne seksjonen er det andre friske elementer som kommer klarere frem.

Fellesnevneren for mange av duftene i denne seksjonene er noten av te. Den gir en unik følelse av friskhet, alle duftene er forskjellige fra hverandre, siden det er andre noter i dem samt at de komponert på forskjellige måter.

Fra BOIS1920 har vi valgt ut den ultrafriske duften Oltremare, en veldig lett og luftig duft som passer utmerket til varme sommerdager. Duften er i utgangspunktet unisex, mens muligens lener seg noe mer maskulint. i hvert fall er det mange menn som elsker denne ultrafriske lette duften. 

 

Neste på lista er den veldig populære duften, Wulong Cha fra NISHANE. Det ligger i navnet at dette er en te duft. Her får du en Extrait de Parfum konsentrasjon, som gjør at denne duften varer veldig lenge, men samtidig oppleves ikke den tung på noen som helst måte. Mange mener at dette er en "Must Have" fra dufthuset NISHANE, og vi kan ikke være mer enige i det, spesielt om man er ute etter en frisk te duft. Dette er en godt balansert unisex duft, dermed passer begge kjønn meget godt.

Siste på lista er duften The Time fra THoO, ikke bare ser den nydelig ut, dette er en meget god duft som leverer sakene godt. Det spesielle med denne unisex duften er bruken av forskjellige te-typer. Her finner du alt fra forskjellige noter av urte te til den klassiske svart te. 

Fra vår spanske nisje duft merket, Rosendo Mateu, har vi valgt #1. Dette er en meget frisk unisex duft som henter sin inspirasjon fra Middelhavet. Her finner du sitrus elementer i toppen, så te og florale noter i midten og det hele rundes av i basen med musk og sandeltre, en herlig frisk duft. 

 

Så tilslutt har vi valgt Agrumi Amari Di Sicilia fra BOIS1920. En duft som har mange forskjellige sitrus elementer, men det som gjør den litt spesiell er urte noten i midten av duft strukturen og musk og patchouli i basen som gjør det hele litt mer spennende.   

MARINE DUFTER

Når det kommer til marine dufter, er dette dufter som har elementer som komplementerer havet eller har salt noter som minner oss om havet. Det er også i mange tilfeller brukt forskjellige akkorder (sammensetningen av noter) for å skape effekter som skal minne oss om havet, strender eller omgivelsene rundt.

Vi begynner med duften Verde di Mare fra BOIS1920. Denne blå/grønne flasken er havet på flaske. Dette er klart noe Italiske dufthus klarere meget godt å gjenskape, og BOIS1920 som er et Artisanal Italiske dufthus, har klart det meget bra i denne duften. En typisk italiensk duft som de fleste vil sette pris på. En unisex duft som lener seg noe mer maskulint. 

 

Vi fortsetter videre med BOIS1920 og ser nærmere på Sopra Il Mare , som kombinere trekk fra havet sammen med florale noter, og som runder av i basen med musk og tonka bønne. Her får du en lett unisex marine duft som både er frisk, floral og søt pga noten av tonka bønne i basen.

       

Til slutt fra BOIS1920 har vi tatt med oss cannabis unisex duften, Cannabis Salata, denne duften må du ha dersom du liker noten av Cannabis. Her får du i tillegg til Cannabis, saltige elementer fra havet. Du kan også lese mer om Cannabis Trio duftene fra Bois1920 her

Ege fra NISHANE er en ultrafisk marine duft som har med seg urte elementer i komposisjonen sin, som gjøre det hele veldig interessant. En svært frisk duft som løfter opp humøret i det øyeblikket du setter den på deg. Senere kommer urte elementene som mynte og basilikum mer frem, en unisex duft som lener seg noe mer maskulint.     

 

Til slutt fra vårt flagskip merke Roja Parfum, har vi tatt med oss den fantastiske duften, Oceania. Denne skapningen åpnes med sitrusfrukter som ytterligere blir frisket opp urter og florale elementer sydd godt sammen. Videre understreket av en blanding tre noter som hele hekket på en ultramyk, sensuell base. En unisex ultrafrisk marine duft som klart lener seg maskulint. 


1 kommentar


  • Ossama

    Kampanje


Skriv kommentar

Legg merke til at kommentarer må bli godkjent før de blir publisert

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.