PUNQT Anbefaler - Vinter dufter

Du lurer kanskje på hvorfor du trenger spesifikke dufter for vinteren. Akkurat som vi ikke går med shorts på vinteren, men heller tyr til varmere klær trenger vi også dufter som fungerer bedre i kaldere klima. Lette sommerlige dufter fungerer ikke like godt i kaldere vær, siden de ofte er sammensatt av "lette" ingredienser som forsvinner raskere fra huden. Når temperaturen faller, blir huden også tørrere enn på sommeren og tørr hud holder ikke på duft så vel som hydrert hud. (Så et annet godt tips kan være å bruke fuktighetskrem i kombinasjon med duft)

Ikke bare det, så vil en duft som passer godt til vinteren inneholde ingredienser som er "tyngre", spesielt i basen. Ofte vil du også høre om 2 forskjellige gloser i denne sammenheng.

  • "Projection" eller projeksjon på norsk:

Avstanden en duft kan prosjektere duften fra deg. Måles ofte i armlengde eller meter for mer presis måling.

  • "Longevity" eller levetid på norsk:

Hvor lenge en duft varer måles vanligvis i timer. Her hjelper det ofte å velge en duft i høyere konsentrasjon som "Eau de Parfum" eller enda høyere som i "Parfum" / "Extrait de Parfum".

Roja Parfums - Enigma Pour Homme Parfum

Mulig en av de første duftene i Pour Homme kolleksjonen som fikk så mye internasjonal oppmerksomhet og det fortjener den fremdeles. Dette er en unik duft og en "Must Have" dersom du liker krydder, sødme, og boozy noter.

En sensuell og rik duft som passer godt til anledninger som middager, eventer og fester. Denne duften vil garantert få oppmerksomhet og den unike cognac noten som gjør denne duften boozy er stjernen i duften, mens alle andre ingredienser støtter opp under og gjør denne duften til en herlighet.

Enigma Pour Homme   

Selv om dette er en duft fra Pour Homme kolleksjonen kunne denne duften like godt være en unisex duft. Vi har mange tilbakemeldinger fra kvinnelige kunder som liker denne duften meget godt. Til info finnes det en Enigma Pour Femme Parfum, men det er en helt annen type duft som lener seg godt mot den feminine siden på skalaen. Om du ønsker en litt friskere utgave av denne duften, som også er svært prisgunstig, kan man se nærmere på Enigma Pour Homme Parfum Cologne, som er samme duften som vi anbefaler i denne lista, men bare mer friskere og lettere utgave enn parfum versjonen.

Til slutt er det også viktig å nevne en annen duft som passer utmerket for de som føler Enigma Pour Homme blir for maskulint, men samtidig ønsker en boozy duft. Anbefales Fan Your Flames fra Nishane. Denne duften er mer unisex og har en mer søtere profil.   

Nishane - Ani

Ser du etter en vanilje dominert duft til vinteren, trenger du i hvert fall denne kreasjonen fra Nishane. Ani er en unisex duft som passer først og fremst de som liker vanilje i sine dufter, men det er også mange andre noter her som gjør den til en varm og sensuell duft, men hovedrollen spilles helt klar av en rik og dyp vanilje note. Mange mener at denne duften har satt standarden for vanilje dufter i nisje verden.

 

En evig varende duft som passer godt til vinteren. Svært allsidig duft som passer like godt på dagen som på kvelden.

Fragrance du Bois - New York Intense

Fragrance du Bois er kjent for sin overlegen luksus og kvalitet, lanserte 2 dufter samme år med New York i sitt navn (N.Y 5th Avenue og N.Y Intense), men disse to er helt forskjellige type dufter. Den vi valgte for vinterlista vår er New York Intense. Dette er en frisk krydderet og intense duft, som varer og varer. Her byr duften på en eksepsjonell base som består av 9 viktige ingredienser som er hemmeligheten bak denne duftens varighet.

New York Intense   

Dette er en intens maskulin duft, perfekt for vinteren og passer godt både på dagen som på kvelden.

(Punqt tilbyr prøver, så vi oppfordrer våre kunder å benytte seg av det tilbudet for de duftene vi har prøver på) 

Memoize London - Humilitas

I høstlista vår anbefalte vi Luxuria, som er en fantastisk duft og kunne lett blitt med en gang til, spesielt om du liker noten av bringebær, men vi har valgt Humilitas, som er svært spennende duft. Dette er en Floral/Oriental, som betyr at du får blomsternoter som jasmin, liljer og rose, men også krydder noter og en veldig solid base med mange tyngre ingredienser som hjelper på med å gjøre duften langvarig og ikke minst spennende og kompleks.

Humilitas

Dette er en unisex duft, som mulig lener seg noe mer feminint, siden duften kan oppleves noe søt i sin profil, ihvertfall i starten av duften, men når basen kommer mer frem blir duften noe mindre søt og balanserer seg til å være unisex.

Jazeel - Heyam

Vi måtte inkludere en litt tyngre lær duft i vinterlista vår. Denne duften fra Jazeel Perfumes, ikke finner man bare en luksuriøs lær note, men også noter som tobakk ,gin og sandeltre. 

Heyam

Heyam åpner med noter av muskatnøtt og nellik som senere går sammen med noten av gin som avslører en unik aroma og smelter sammen med den utsøkte essensen av tobakk. Som et resultat av denne sammenslåingen begynner et veldig unikt og rikt lag med sødme å utfolde seg, og virvler rundt de røykfylte kontrastene av lær. En kompleks og unik duft å ha i sin kolleksjon. En unisex duft som passer nok bedre på kvelden i denne kalde vintertiden.

Roja Parfums - 51 Pour Femme Parfum

Vi måtte nok inkludere denne fantastiske fyldig, orientalske feminine duften fra det prestisjefulle dufthuset Roja Parfums nok engang i vår liste, men denne gangen har vi valgt ut parfum versjonen. 51 er blant toppselgere sammen med andre dufter som Enigma - Pour Femme Parfum. 51 er dedikert til Roja Parfums flaggskipbutikk på 51 Burlington Arcade i London, hvor av navnet 51. En rik og sensuell bukett av forskjellige blomster, med en uvanlig vri av bringebær, som ligger på en varm og myk base. Helt nydelig på alle måter.

51 Parfum

Her får du en fantastisk blanding med blomster og en unik bringebær note. Sammensetningen av notene i basen gjør 51 til en orientalsk duft. Vaniljen i basen bidrar til at duften blir søt og binder alt veldig elegant sammen. Om du ser etter en duft som vil få deg til å føle deg unik, luksuriøs og elegant, så er dette duften å gå for. Finnes også i Eau de Parfum versjon.

Vi har med vilje ikke fokusert på Oud dufter i denne lista, siden Oud dufter fortjener sin egen liste og ikke minst litt mer info om hva egentlig oud er, siden det er mange som lurer på det. Så følg med !


Skriv kommentar

Legg merke til at kommentarer må bli godkjent før de blir publisert

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.